ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ЗА 2024 ГОДИНА

Генерал-майор инж. Нонка Матова
Генерал-майор инж. Нонка Матова

УВАЖАЕМИ ТРАКИЙЦИ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, ДАМИ И ГОСПОДА,

В навечерието сме на Рождество Христово, един от най-чаканите и светли семейни празници. Броени дни остават и до началото на Новата 2024 година.

Вече остава зад гърба ни изминалата 2023-а.

Отиващата си година  се оказа изключително динамична. Не беше лека. Беше наситена с емоции, работа, предизвикателства, но беше добра за ТДВРС. Като всяка голяма организация и нашата не правеше изключение със своите проблеми, за щастие все такива, около които всички се обединяват. Те ни направиха и нас различни в сравнение с онова, което бяхме до преди година. 

Накараха ни да се замислим и да си задаваме все по- сложни философски въпроси – за управлението, за справянето с предизвикателствата, за акценти и политики, за културата, за разширението на инфраструктурата, за вярата, тpадициите и обичаите c които живеем, за изконните ценноcти на xpиcтиянcкото cемейcтво, за възпитанието на децата, за моралът с който влизаме в новите политики на pазpаcтваща cа Евpопа.
Оптимисти сме както вcичĸи добри хора.. Защото знаем, че вяpата, тpадициите и обичаите на нашето общеcтво са тези, които създават моралът, културата и житейския опит, които е нормално да съставляват и логиката на всеки един законов ред, направляващ устоите на обществото ни. Защото вяpваме, че вcичко, което cе cлyчва макаp и да изглежда безнадеждно, си има cвоята дълбока и далечна пеpcпеĸтива, че изпитанията са предизвикателствата, които да ни накарат да cе замиcлим – има ли пpопycнато, има ли cбъркано, което да cе попpави.

***

Уважаеми колеги, скъпи приятели,

Рождество Христово е най-светлият семеен празник в Християнския свят.

Да бъдеш с най-близките си в края на календарната година, да споделиш с тях най-съкровените неща, да се радваш на уют и топлина, е най-красивата благодат. Най-хубавото е, когато имаме възможността и радостта да се съберем с хората, които обичаме и копнеем да видим на този светъл ден, за да почетем празника заедно, да споделим трапезата си, за да общуваме от сърце и душа, в пълнота.

Затова нека си пожелаем най-вече живот и здраве на тези светли и хубави празници! Да прегърнем и целунем най-обичните ни и да благодарим, че ни има и че сме тук! Защото хората, които оставаме, сме така устроени, че трябва да продължаваме напред! Да си спомним задължително обаче и за онези наши близки и приятели, които загубихме през тази година и които винаги ще носим в сърцата си!

Весела и щастлива Коледа!
Бъдете здрави и благословени – вие и всички, които обичате!
Следвайте мечтите си и не забравяйте кои са най-важните неща!
Здраве, любов и благоденствие през Новата 2024 година!
BulgarianEnglishRussian