Почина Димитър П. Димитров – председател на ТД”Тракия-Сливен”

… Искрите кой ли ги цени…

Искрите весело се гонят,
раждат се, умират пак,
макар и малко да живеят,
в живота не допускат мрак.

Искрите…колко безутешни
са всъщност малките звезди,
когато жалки и бездетни,
оставят приказни следи.

Искрите…кой ли ги цени,
когато пламъци бушуват
и само пагубни развалини
над този свят мъдруват.

Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“ с голяма болка обявява за кончината на един от най – дейните си колеги Димитър Петков Димитров Председател на СДРУЖЕНИЕ „ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО ТРАКИЯ – СЛИВЕН“  и Заместник Председател на БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ НА ТРАКИЙСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ. 

На 27 юли 2023 година , на 48-годишна възраст внезапно почина колегата ни Димитър Петков Димитров Председател на СДРУЖЕНИЕ „ТРАКИЙСКО ДРУЖЕСТВО ТРАКИЯ – СЛИВЕН“  и Заместник Председател на БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ НА ТРАКИЙСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ.  

Като един от най-добрите организатори на автентични фолклорни изпълнения и събития в историята на Тракийската общност, той беше изключително ангажиран към тракийската кауза, на която посвети голяма част от живота си.

Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“ с най-голям респект към великолепния човек, музикален деец, организатор и ръководител, изказва съболезнования на семейството и приятелите на г-н Димитър Петков. Неговият принос към популяризацията на тракийския автентичен фолклор, българската история и тракийската кауза никога няма да бъде забравен.

Винаги ще те има, винаги ще те обичаме и носим в сърцата си!

Поклон пред паметта му.

BulgarianEnglishRussian