Почина писателят, поет, публицист и преводач Никола Инджов

Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“ с голяма болка обявявя за кончината на един от най – именитите си писатели, тракиецът Никола Инджов.

На 84-годишна възраст почина писателят, поет, публицист и преводач Никола Инджов – автор на редица стихосбирки и книги, сред които “Предчувствие”, “Кубамар”, “Сантиментален марш”, “По следите на норвежеца”, “Възречени от Манастър”. 

Той беше лауреат на много престижни награди, сред които Националната награда “Никола Фурнаджиев” за цялостно творчество, Националната литературна награда “Захарий Стоянов”, на Съюза на българските писатели за цялостно творчество и принос в съвременната българска литература. 

Като един от най-добрите изследователи на историята на Тракийската общност – гоненията и „разорението на тракийските българи“ в смутните години след Балканската и Първата световна война, беше изключително ангажиран към тракийската кауза, на която посвети голяма част от живота си.

Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“  с най-голям респект към великолепния човек, писател, поет, публицист и преводач и изказва съболезнования на семейството и приятелите на г-н Никола Инджов. Неговият принос към българската история и тракийската кауза в тези ранни и пионерски години никога няма да бъде забравен.

Поклон пред паметта му.

Вашият коментар

BulgarianEnglishRussian