Ателие по изкуствата – Среща на съвременния танц и българските народни танци

Среща на съвременния танц и българските народни танци и песни.
Докосване до съвременните танци с Аник Шарло и мистерията на българските народни танци и песни с Тракийско дружество “Войвода Руси Славов”

Специална вечер, Петък 15 март – от 18ч. до 20ч. в Тракийски културен дом – Пловдив, ул. “Димитър Талев” 49, зала “Танцувална” – 2 етаж
Организират Тракийско дружество “Войвода Руси Славов” и Compagnie Acte

Като партньори по проекта Лию Детр – Място на съществуване, в рамките на Пловдив -_ Европейска столица на културата 2019, Тракийско дружество “Войвода Руси Славов” и Compagnie Acte – Франция, организират на 15 март комбинирано ателие по изкуства – нова стъпка в партньорството си.

Аник Шарло от Compagnie Acte и Нонка Матова – Председател на Тракийско дружество “Войвода Руси Славов” са организирали за членовете и симпатизантите на тракийското дружество уникална вечер, предназначена специално за тях !

Аник Шарло от Compagnie Acte ще показва на ентусиастите на изкуството – (млади, възрастни, танцьори или не, жени и мъже), съвременния танц.

Участниците в ансамблите на Тракийското дружество ще въведат Аник Шарло в магията на тракийското танцово и певческо майсторство.  Аник ще обучава българите, българите ще показват на Аник!

Среща на подадени и докоснали се ръце. Сплотяване на културно майсторство.

„Вие сте член на тракийското дружество!“, казва Аник Шарло и кани на уникална вечер, предназначена специално за вас! „Без значение дали сте танцьори или не, начинаещи или напреднали, млади или поотраснали, не се колебайте да дойдете да танцувате и да откриете какво е усещането да си съучастник на Лию Детр – Място на съществуване!“.

Чрез много простички упражнения, достъпни за всеки, събитието Аник Шарло дава възможност на всеки да танцува и да експериментира откъси от Лию Детр.

След това всеки ще има възможност, ако го желае, да отиде по-далеч в съучастническото приключение, което предлага спектакълът Лию Детр. Аник Шарло ще се радва да научи няколко стъпки от традиционните български народни танци. Да се потопи в магията на тракийското изкуство, на традиционните български народни танци и песни, покорили света.
Танцовите и певчески ансамбли на Тракийско дружество “Войвода Руси Славов” ще поведат Аник Шарло в магията на Тракия, в мистерията на тракийската култура.

Споделянето на момента с Аник, поражда желание да станат съучастници в спектакъла Лию Детр. Млади, възрастни, танцьори или не, жени и мъже, певици на народни песни ще сплотят заедно тези две култури с тяхното участие в спектакъла Лию Детр.

Началото е в танцовата зала на Тракийско дружество “Войвода Руси Славов” от 18ч.
Чрез танц и песен, нека да изградим връзката, която обединява всички!

Вашият коментар

BulgarianEnglishRussian