Ден на Тракия и 100-годишнината от падането на Одринската крепост

DSCF4114На 26 март във Военния клуб в Пловдив , Тракийско дружество “Войвода Руси Славов”, съвместно с Областната организация на офицерите и сержантите от запаса и резерва, отбеляза Деня на Тракия и 100 годишнината от падането на Одринската крепост, дала победния ход на Балканската война – войната за Обединение на Тракия. По традиция този ден е празник и на 2-ра армия, Тракийската армия, атакувала и превзела Одрин.

Пред залата на Военния клуб военен оркестър изпълняваше бойни маршове.

Празненството започна с внасяне знамената от младежкото знаменно формирование на Тракийско дружество “Войвода Руси Славов” и изпълнение на трите химна : Националния, “Велик е нашия войник” и химна на Тракия “Ясен месец”.

Тържественото слово за историческия ход на събитията произнесе бригаден генерал Янев. Председателят на Тракийско дружество “Войвода Руси Славов” генерал майор Нонка Матова прочете поздравителен адрес от Председателя на СТДБ г-н Красимир Премянов , поздрави с юбилея събралите се тракийци, симпатизанти, кадрови и запасни военни, пловдивчани и награди с благодарствени грамоти участниците от младежкото знаменно формирование.

Хор на Дом на армията, детска група “Омайниче” и фолклорна група “Тракия” към секция Сопот на Дружеството, зарадваха събралите се със своите изпълнения. Кулминация на юбилея беше представителното участие на Национален ансамбъл “Тракия”.

Снимки от събитието: Фотогалерия “Ден на Тракия”

Вашият коментар

BulgarianEnglishRussian