Изложба „100 години от Първата световна война“

                        Сдружение “ Тракийско дружество “Войвода Руси Славов”

                        и неговият  Председател   генерал – майор  Нонка Матова

                              имат удоволствието да Ви поканят на отбелязване   

                                                    100  годишнината

                                    от края на Първата световна война

По повод събитието ще бъде открит барелеф на 28 Президент на САЩ Удроу Уилсън, защитил териториалната цялост на България в преговорите по Договора от Ньой   и ще бъде проведена Дискусионна кръгла маса на тема „Ролята на Президент Уилсън за бъдещето на България съобразно Ньойския мирен договор“.

За случая ще бъде показана върнатата от обиколка в Централна Европа изложба на Дружеството „100 години от Първата световна война“, с куратор г-н Иво Хаджимишев.

Отбелязването ще се състои на 23 април / вторник / 2019 г, от 11.00 ч.,  в Тракийски културен дом  , ул.”Димитър Талев” № 49  , в  Пловдив.

                          

Тракийско дружество “Войвода Руси Славов”

Пловдив 4004, ул.”Димитър Талев” № 49  , тел.№ +359 32/ 699024

www trakiaplovdiv.org , Email:tdplovdiv@gmail.com , ИЗХ. №  33 /12.04.2019 г. 

От:„Тракийско дружество „Войвода Руси Славов” , Сдружение с нестопанска цел в обществена полза, рег. по ф.д. №1456/90 г. на Пловдивски окръжен съд, БУЛСТАТ – 825270716,, с адм.адрес: Пловдив-4004, ул. „Димитър Талев” №49, с председател – Нонка Дечева Матова

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

На 23.04.2019 г/вторник/ от 11.00 ч., с откриване, монтиран върху сградата на дружеството в гр. Пловдив, барелеф на 28 Президент на САЩ Удроу Уилсън- защитил териториалната цялост на България в преговорите по Договора от Ньой, Сдружение с нестопанска цел „Тракийско Дружество „Войвода Руси Славов” започва отбелязване 100 годишнината от края на Първата световна война.

Барелефът ще бъде открит от Н.Пр. Посланикът на САЩ в България г-н Ерик Рубин, г-жа Савина Петкова – Председател на Общински съвет Пловдив, г-н Иван Тотев – кмет на Пловдив ЕСК 2019, ген. майор Нонка Матова – Председател на  „Тракийско Дружество „Войвода Руси Славов”.

Присъствие в церемонията са потвърдили народни представители, общински съветници, Министерство на културата, Министерство на отбраната, СОСЗР, граждански организации.

За случая ще бъде показана, върнатата от обиколка в Централна Европа изложба на Дружеството „100 години от Първата световна война“, с куратор г-н Иво Хаджимишев.

От 14.00 до 16.00 ч ще се проведе  Дискусионна кръгла маса на тема „Ролята на Президент Уилсън за бъдещето на България съобразно Ньойския мирен договор”, модератор на която ще бъде проф. Григор Велев /БАНИ/. Участие са потвърдили доц. Стоян Райчевски – изследовател на история на Тракийската общност, проф. Каменова – БАНИ, професори и доценти по история от ПУ „Паисий Хилендарски“, историци от страната.

Нучното изясняване на тези изключително важни за съдбата на България обстоятелства, е предизвикало интерес сред студентската общност и сред средношколската такава.

Желание за присъствие са заявили студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“, ученици и учители от  Пловдив, Карлово, Сопот,  СОУ „Кирил и Методий“ , „Интелект“ и др.

За участие в церемонията,както и почитане паметта на падналите в полетата на Тракия войници, сержанти, офицери и хилядите невинни цивилни жертви,  Моля да приемете нашата специална покана.

Прилагам: Програма

С уважение: инж. Нонка Матова

Председател  на СНЦ „Тракийско дружество „Войвода Руси Славов”

ПРОГРАМА

Дискусионна среща

„Ролята на Президент Уилсън за бъдещето на България съобразно Ньойския мирен договор”

Организатор: Сдружение „Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“

Съорганизатори: Българска Академия на науките и изкуствата /БАНИ/

Американска търговска камара в България /АМЧАМ/

Място на провеждане: „Тракийски културен дом Пловдив“

Адрес: гр. Пловдив , ул. „Димитър Талев“ 49

Дата на провеждане :  23.04.2019 г./вторник/

Комуникация: GSM: 00359888984303 – ген. Нонка Матова

Email: nonka.matova@yahoo.com

ПРОГРАМA

I.11.00 – 11.30 ч. – ОТКРИВАНЕ БАРЕЛЕФ на Президент Уилсън

II.11.30-11.45ч.-  Юбилейна фотоизложба  „100 години от Първата световна война“

III. 11.45 – 12.15 ч. – ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

IV. 14.00 -16.00 ч. – ДИСКУСИОННА КРЪГЛА МАСА на тема : „Ролята на Президент Уилсън за бъдещето на България съобразно Ньойския мирен договор”

Вашият коментар

BulgarianEnglishRussian