Обръщение на Председателя за 2016-а

Уважаеми дами и господа,

Скъпи тракийци,

В навечерието сме на Новата 2016 г., годината, наситена със събития, в която ще честваме 120 – тия си юбилей от началото на организираното тракийско движение.

Както винаги и сега очакваме с надежда, вяра и стремеж към доброто този момент. Правим равносметка на постигнатото през отиващата си година. Набелязваме планове и развитие.

Изминалата 2015 г, не беше лека. Имаше превратности, емоции, работа, предизвикателства.

Резултатите са налице: „Тракийско дружество „Войвода Руси Славов” с наличния си архив е фондообразувател в Държавна Агенция Архиви, изложбата му на тема „100 г. от Първата световна война” бе представена и във Виена, с международна конференция, вече приключва дейността по подготовка за регистрация на наличните ни експонати, с цел създаване наш музей на „Тракийското наследство и памет”.

Процесите продължават.

Установихме, че ни харесва и се вписваме в политиката „За интегриран подход към културното наследство на Европа“ на ЕС. Остава да довършим в новите измерения най–голямото предизвикателство: „да възстановим нашият собствен тракийски модел”!

Впечатлени сме от размаха и мащабността на предвидимост, мисъл и действие на собствените ни предци, завещали ни непреходността на модела и разписаните правила в нашите документи.

Вероятно ще е трудно, но не е невъзможно!

И накрая, в духа на традицията, нека си пожелаем здраве, късмет, да бъдат светли празниците и честити дните ни, да се сбъднат всичките ни желания!

С много обич,

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО,
ЩАСТЛИВА НОВА 2016 ГОДИНА!

Генерал – майор инж. Нонка Матова
Председател на Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“

нонка матова

Вашият коментар

BulgarianEnglishRussian